2020-09-11 08:22:52• hírek • Szatmár.ro

Negyvenhat előkészítős diák kapott iskolatáskát a Rákócziban

Zajlik a Rákóczi Szövetség iskolatáska-programja: csütörtök délután a Rákóczi Ferenc Általános Iskola magyar tagozatos előkészítő osztályos diákjait ajándékozta meg a szövetség.

Amint arról nem is olyan régen beszámoltunk, mintegy 900 iskolatáskát oszt szét ezekben a napokban és hetekben a Rákóczi Szövetség a megye minden olyan előkészítős diákjának, akik magyar tagozaton kezdik meg tanulmányaikat. Az iskolatáska-program egy héttel korábban, szeptember 3-án, a Református Gimnáziumban indult el, azóta számos iskolában lettek kiosztva ezek az iskolatáskák.


Szerdán a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, csütörtökön pedig a Rákóczi Ferenc Általános Iskolában vehették át az előkészítős diákok a Rákóczi Szövetség ajándékait. A csütörtöki eseményen, a Rákócziban az iskolaudvaron fogadták az érkező szülőket és gyermekeket, a távolságtartás és az egyéb biztonsági előírások jegyében.


Elsőként Gnándt Zoltán iskolaigazgató köszöntötte a jelenlévőket, Szejke Ottiliát, a Rákóczi Szövetség helyi szervezetének elnökét, Kereskényi Gábor polgármestert, valamint azt a 46 előkészítős kisdiákot, akiket szüleik kísértek el, erre a jeles alkalomra.



Ezt követően Kereskényi Gábor vette át a szót, és a magyar oktatás fontosságáról ejtett néhány gondolatot, majd örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan választották, hogy magyar tagozatra íratják gyermeküket, és ugyanakkor éppen a Rákócziba, amely, ahogy az elmúlt évtizedekben, most is egy remek, színvonalas oktatást kínáló tanintézmény. Elmondta azt is, hogy az önkormányzat támogatja az iskolát ebben a nehéz időszakban, hisz kiemelten fontosnak tartják a diákok és a pedagógusok egészségét.



Ez után Szejke Ottilia, a Rákóczi Szövetség Szatmár megyei szervezetének elnöke vette át a szót. Elmondta, bízik benne, hogy csak a tanév eleje lesz ilyen nehézkes és kérdőjelekkel teli, és mihamarabb visszatér minden a normális kerékvágásba. Néhány szót ejtett ugyanakkor a Rákóczi Szövetség munkájáról is. Elmondta, hogy a Magyarországon létrehozott szervezet felvállalta a határokon kívül élő magyar közösségek ügyét, és programjaik elsősorban a diákokat célozzák meg, de nem csak. Ilyen volt az elmúlt tanévben mesekönyv-program az óvodások számára, vagy ezúttal az iskolatáska-program. De lesznek még kirándulások, illetve számos más lehetőség is, amit minden magyar tagozatos kisdiák idővel kihasználhat. Mindezt azért, hogy a szülők döntését, mely a diákok magyar iskolába való beíratását jelenti, megerősítsék.


Ezt követően Gnándt Zoltán, Kereskényi Gábor, Szejke Ottilia és az iskola magyar tagozatos előkészítő osztályainak tanítónői, Baranyai Zsuzsa és Sebő Noémi együtt osztották szét az iskolatáskákat a gyermekek számára.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: